Bostadsanpassning

LiftCat 100

Om din trappa är rak, då är LiftCat 100 det perfekta valet. Den har en räls och kan levereras med ett urval av stolar i olika färger samt med en rad olika tillval.

Monteringen är mycket enkel och dessutom diskret: en räls som skruvas fast i trappan. När hissen inte används är stolen och fotstödeti uppfällt läge. Hissen är batteridriven och fungerar alltid, även vid ett strömavbrott.

Med en stol som passar just dig
Personer med korta ben kan ha svårt att flexa knät över stolkanten, vilket gör att fötterna inte når fotplattan. Då erbjuder vi en konturskuren stolsits som gör att knävinkeln blir den rätta – det blir måste säkert och bekvämt att sitta när fötterna når ända ner. En liten, men viktig detalj. Eftersom komforten avgörs av stolen, så erbjuder vi solar i en mängd olika utföranden och utseenden. Allt för individuell val.

Alltid ur vägen – även framför dörrar
LiftCat 100 kan levereras med ett smart gångjärn för den nedre delen som fäller upp rälsen automatiskt när hissen inte används. Det gör att hissen aldrig är i vägen för korridorer, hallar eller dörrar vid din trappa. LiftCat har säkerhetsstopp om något kommer i kläm mellan trappan och fotstödet.

För utomhusbruk? Inga problem
LiftCat 100 Plus kan också fås väderbeständiga för utomhusbruk.

Max lyftvikt 140 kg
Max längd 28 m
Vinkel på trappa 25 till 62 grader
Hastighet 0,1 m/s
Anslutsningspänning 230 V

LiftCat 120

Om du kan ta dig i och ur en stol och har er svängd trappa hemma, så är LiftCat 120 lösningen för bättre livskvalitet. Stoltrapphissen går längs en trappmonterad räls i inner- eller ytterkurva och anpassas för just din trappa.

Men även människor skiljer sig åt. Därför erbjuder vi LiftCat 120 med olika säten och i olika färger. Hissen är batteridriven och fungerar alltid, även vid ett strömavbrott.

Alltid ur vägen
Vid övre och/eller nedre våningen kan rälsen svänga så att stolen är ur vägen. Själva rälsen tar liten plats.

Bekvämt och säkert
LiftCat 120 har flera säkerhetsstopp om något kommer i kläm. Stolen är vridbar så att du enkelt kan kliva av och på i både neder-och övervåningen. En rejäl stol, säkerhetsbälte och fotstöd ger en bekväm och säker resa – oavsett hur din trappa ser ut. Att manövrera hissen är enkelt via en joystick i armstödet, Vi har dessutom en rad olika individuella stolslösningar för såväl utförande som utseende.

Fördelar i sammandrag

 • Tyst, stabil och mjuk åkning.
 • Räls som anpassas efter svängda trappor med och utan avsats.
 • Massor av tillval och alternativ: stol, färger, tillbehör,
 • Justerbar stol, enkel manövrering i armstöd,
 •  Normalt kan din hisslösning vara installerad inom 4 veckor.
Max lyftvikt Upp till 160 kg
Max längd 28 m
Vinkel på trappa 25-62 grader
Hastighet 0,1 m/s
Anslutningsspänning 230 V

LIFTCAT 120 PLUS

 • Justerbar stol.
 • Max lyftvikt 160 kg.
 • Trappvinkel 25′ till 62°.
 • Ergonomiskt joystickkontroll,
 • Digital display i armstödet.
 • Infraröda fjärrkontroller.
 • Två-nivås fotstöd.
 • Indragbart säkerhetsbälte,
 • Sits och ryggstöd i flera färger

Eurolift

Elegans och stil som presenteras av din hiss unika utseende.

Anpassad design och färg för hela enheten. Använd bekvämt dig Eurolift med fjärrkontroll.

Styrspaken är placerad på armstödets framsida där du enkelt kan nå och använda den. Kontrollen är absolutly intuitiv.

Med hjälp av svängbar sätesspak möjliggör sätets lätta ryggning i slutet av spåret. Nu kan du lämna din trapphiss säkert.

Max lyftvikt upp till 160 kg

LiftCat 200

Hiss för Inom & utomhusbruk för att ta sig upp till Broplan eller inne i trapphus. Har du en rak trappa hemma som du behöver ta dig upp med rullstol i? Då är LiftCat 200 rätt lösning. Hissen åker på en räfs vi monterar i väggen utefter trappan. Rullstolen rullar du av och på en plattform.

Det är enkelt, säkert och bekvämt. Mjukstart gör det behagligt att åka upp och ner. En del tycker till och med att det är något att se fram emot.

Utseendet spelar roll
Funktion är inte allt. Även utseendet är viktigt. LiftCat 200 är designad för att smälta in och kombinera funktion och utseende på ett tilltalande sätt, Rälsen tar minimalt med plats, precis som plattformen i uppfällt läge när du inte använder LiftCat 200. Manöverpanelen är överskådlig och enkel att använda med flera säkerhetsfunktioner. Välj själv – Rostfritt stål eller ett stort urval av färger och varianter för inomhus- eller utomhusbruk.

Fördelar i sammandrag

 • Gör det möjligt att åka rullstol på en plattform i raka trappor.
 • Tar minimalt med plats.
 • Säker och behaglig transport.
 • Tilltalande design – kan fås i olika utförande och i olika färger.
 • För inomhus- eller utomhusbruk.
 • Batteridrift som tillval.
Max lyftvikt 250 eller 300 kg

Standardmått plattform 800×800 mm, 800×900  mm, 800×1000 mm, 800x1200mm
Vinkel på trappa​​​​​​​ 0-50 grader
Hastighet 0,12 m/s
Anslutningsspänning 230 V

LiftCat 220

Hiss för innersväng inomhus Modell Liftcat 220. Svängda trappor och rullstolar fungerar numera ihop. LiftCat 220 är en s.k. rullstolstrapphiss som tar dig enkelt och säkert upp och ner för din trappa utan att du behöver gå ur din rullstol.

Har du avsatser i trappan är det heller inga problem. Mjukstart och mjuk¬stopp tillsammans med lägre fart i kurvor gör det behagligt att åka upp och ner. Det blir en naturlig del av
din vardag — något du gör själv utan assistans.

Smälter in med tilltalande design Funktion är inte allt.
Även utseendet är viktigt. LiftCat 220 är designad för att smälta in och kombinera funktion och utseende på ett tilltalande sätt. Rälsen tar minimalt med plats precis som plattformen i uppfällt läge när du inte använder LiftCat 220. Manöverpanelen är överskådlig och enkel att använda med flera säkerhetsfunktioner. Välj själv – Rostfritt stål eller ett stort urval av färger och varianter för inomhus- eller utomhusbruk.

Fördelar i sammandrag

 • Gör det möjligt att åka rullstol på 
 • en plattform i svängda trappor.
 • Tar minimalt med plats,
 • Säker och behaglig transport.
 • Tilltalande design — kan fås i olika utförande och i olika färger.
 • För inomhus- eller utomhusbruk.
 • Batteridrift som tillval
Max lyftvikt 250/300 kg

Standardmått plattform 800×800 mm, 800×900  mm, 800×1000 mm, 800x1200mm
Hastighet 0,12 m/s
Anslutningsspänning 230 V

LiftCat 260

Hiss för Rullstol inomhus, kan även ersättas med stol. Hissen är Takhängd, vilket betyder inga byggkostnader. LiftCat 260 finns också med plattform, men tar då något mer plats i trappa.

Om du har svårt att ta dig i och ur din rullstol, så är LiftCat 260 den rätta lösningen för dig och din bostad. LiftCat 260 lyfter bde dig och din rullstol.

Den tar dig upp och ner även i svängarna, tårnga trappor. LiftCat 260 är därför lösningen när traditionella rullstolstrapphissar inte fungerar. Hissen är batteridriven och fungerar alltid, även vid ett strömavbrott. ​​​​​​​

Som på räls i taket
LiftCat 260 går på en räls i taket som helt anpassas efter hur den ser ut hemma hos dig. När rullstolstrapphissen inte används, är den ur vägen och trappan fri. Du hakar i och ur din rullstol själv utan assistans. Väljer du plattform kör du av och på plattformen.
 
Max lyftvikt 150 kg

Min trappbredd 810 mm
Hastighet 0,1 m/s
Anslutningsspänning 230 V

Vi är en branschledande hissmontör

Mer info kommer.

Företaget har över 40 års erfarenhet av alla typer av hissinstallationer och moderniseringar.

Våra öppna plattformar bådar för lång och oberoende service och garanti.

Våra moderna hissar utrustas med smarta och tillgängliga joursystem.

Vill du ha mer information?